Beuving • Van Willigen • Ausma

Marieke van Willigen, journalist, tekstschrijver en taaltrainer. In Utrecht is ze bekend als de hoofdredacteur van het blad PUP (Platform Utrechtse Protestanten). Daarnaast is Marieke ('Maria' in haar paspoort) hoofdredacteur van Jurken Van Maria en docent journalistiek in Tilburg.
www.mariekevanwilligen.nl 

Jan Beuving behaalde zijn bachelor wiskunde, master wetenschapsgeschiedenis en studeerde daarna af als liedtekstschrijver. Voor zijn afstuderen schreef hij teksten voor artiesten als Angela Groothuizen, Maarten van Roozendaal, Louise Korthals en André Manuel. Zijn cv is al uitgebreid: hij won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012, schreef liedjes voor het Klokhuis, teksten voor cabaretprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen en werd genomineerd voor een Musical Award voor de liedteksten van Willem Ruis. Ook was Jan iedere week als columnist te zien bij Studio Voetbal. In 2013 haalde hij de finale van het Leids Cabaret Festival, waar de jury hem een “bètaman in de alfawereld van het theater” noemde. Samen met Daan van Eijk speelde hij in 2014 en 2015 Reken maar nergens op. Voor zijn voorstelling Raaklijn, welke hij samen maakte met Tom Dicke aan de piano, won hij de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het meest veelbelovende toekomstperspectief. In 2018 volgde er opnieuw een voorstelling met Dicke achter de vleugel: Rotatie. De voorstelling ontving een sterrenregen aan recensies en werd genomineerd voor de Poelifinario. Samen met Patrick Nederkoorn en Tom Dicke was Beuving te zien in de voorstelling Leuker kunnen we het niet maken. Hiermee won het trio in 2019 de Annie M. G. Schmidtprijs, voor het lied Die Geur.
www.janbeuving.nl

Willem Jan Ausma, bij zijn cliënten ook wel bekend als ‘de blonde’, is een Nederlandse strafpleiter. Hij studeerde aan de Universiteit van Groningen, is sinds 1995 advocaat en werd in 2008 door zijn collega-strafpleiters uitgeroepen tot de beste strafpleiter van Nederland. Ausma is redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht en blogger bij Mr. Hij is regelmatig te gast bij het televisieprogramma Vandaag de dag en RTV Utrecht. Bij deze laatste omroep is een documentaire over zijn werkzaamheden gemaakt. Ausma is werkzaam, samen met advocaat Onno de Jong - door cliënten ook wel ‘de kale’ genoemd - bij het advocatenkantoor Ausma De Jong Advocaten.