Programma 2022

Alle activiteiten vinden plaats in de Nicolaïkerk Utrecht. Op de archiefpagina kunt u activiteiten bekijken die reeds plaatsgevonden hebben.

Werkt de 'lees meer-knop' niet? Dan is er (nog) geen verdere informatie bekend.

5 juni t/m 11 november 
(di t/m zo)

Expositie 900 jaar Nicolaikerk, een baken in de stad 

Dinsdag 27 september • 17.00u - 21.00u

Het grote jurken-event; vrouwen helpen vrouwen

Tussen zomer en winter wordt de garderobe eens goed onderhanden genomen. In de kerk is een kledingbeurs om nieuwe en tweedehandskleding aan te schaffen. En als de kleding een maatje te groot of te klein is, zijn er naaisters in de kerk om uw kleding op maat te maken. Let op: vrouwen helpen vrouwen, dus women only. De opbrengst gaat naar Namasté Foundation.

Zondag 2 oktober • 17.00u

Jazzvesper

Vespercantorij Nicolaikerk o.l.v. Ko Zwanenburg

Trio HOT (HetOrgelTrio) en Henk Kraaijeveld, bariton

Zondag 16 oktober • 17.00u

Preek van de leek 4

Lily Monori van Dijken
Columnist, auteur, dichter

Donderdag 20 oktober • 20.00u

Monuments of Sound

Een avondvullend programma rondom de blokfluitist Jacob van Eyck. Na het tuinconcert van klankinstallatie, luidklokken en beiaard, begint om 20.00 uur in de Nicolaikerk een concert met de klank van orgels, klokken, elektronica en blokfluit. 

Zaterdag 22 oktober • 15.00u

‘Ik zou wel eens willen weten’: 
een ode aan Jules de Corte

The Gents o.l.v. Annemieke van de Ven
Bert van de Brink, piano
Henk Kraayeveld, bariton

Zondag 30 oktober • 17.00u

Bachcantate ‘Ein feste Burcht’

De cantate die handelt over het slopen van fysieke muren maar tegelijkertijd oproept om elkaar vooral niet te laten vallen. De cantate wordt uitgevoerd door de amateurzangers van de Vespercantorij Nicolaikerk, begeleid door de professionele musici van de Cappella San Nicolaï o.l.v. Ko Zwanenburg  

Dinsdag 8 november

Scholieren (middag)
Utrecht Te Deum van Händel (avond) 

In de middag komen er scholieren naar de kerk (laatste 2 klassen middelbare school). In een interactief college laten we een aantal vredesakkoorden de revue passeren. Na de maaltijd is er ‘s avonds een uitvoering van het Utrecht Te Deum van G.F. Händel gespeeld en gezongen door ‘The Utrecht Company of Music’ o.l.v. Rob Vermeulen.

Aanvangstijd: 13.00u (onder voorbehoud)
Kaarten: € 15,- pp • studenten gratis

Zondag 20 november • 17.00u

Preek van de leek 5

Beate Völker
Director Netherlands Institute for the Study of Crime and Law Enforcement (NSCR), Professor of Human Geography, Utrecht University, Sociologist

Dinsdag 6 december • 18.00u 

Klaasmaaltijd voor jongeren en ouderen uit de stad

In samenwerking met cateraar Nicolaikerk en Utrechtse serviceclubs (Lions en Rotary). Muziek door Elena Bashenova (zang), Rauf Berman (violist en tenor) en Sofia Shapiro (pianiste).

Zondag 11 december • 12.30u - 17.00u

Kerst in de Klaas

Een jaarlijks terugkerend evenement in de Nicolaïkerk tijdens de kerstmarkt op de Twijnstraat. Een 'sing-in' met de mogelijkheid van te voren je favoriete kerstlied te kiezen dat tijdens de 'sing-in' samen gezongen wordt. Tevens diverse muzikale optredens.